Filé po brazilsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé po brazilsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13851 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
1200 g | Filé z aljašské tresky |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 ks | Limetka |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
100 ml | Olej sójový |
1 ks | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 368,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Koriandr čerstvý, Limetka, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Olej olivový, Olej sójový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Filé po brazilsku postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný česnek a koriandr nadrobno nasekáme a smícháme s limetkovou šťávou, solí a pepřem. Směsí potřeme omyté a osušené porce filé uvnitř i na povrchu. Filé zabalíme do fólie a necháme rozležet asi 2 hodiny. |
2 | Oloupanou cibuli, rajčata a feferonku jemně nakrájíme, opečeme na olivovém oleji a chvíli podusíme. Vmícháme nasekanou petrželku a omáčku podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Porce filé smažíme na oleji po každé straně asi 8 minut. Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky limetky. |