Jednoduchý recept

Krůtí řízky v pomerančové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 13856

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
600 g Krůtí prsa
3 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Pomeranče
6 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 772kJ
9% Sacharidy 33 g
23% Tuky 17 g
14% Sodík 283 mg
62% Bílkoviny 35 g

Krůtí řízky v pomerančové omáčce postup přípravy receptu:

1

Omytá krůtí prsa nakrájíme na řízky, omyjeme a osušíme. Olej smícháme se 2 lžícemi pomerančové šťávy, osolíme, opepříme a vmícháme na plátky nasekaný česnek. Řízky rozpůlíme a vložíme do marinády. Marinujeme asi 60 minut v chladničce. Dva pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Řízky vyjmeme z marinády a opékáme na pánvi bez tuku asi 8 minut z obou stran. Vyjmeme je z pánve a necháme na teplém místě.

3

Na pánev nalijeme ocet a za stálého míchání v něm rozpustíme cukr. Vlijeme citronovou a pomerančovou šťávu, přidáme oloupané, na plátky nakrájené pomeranče a prohřejeme.

4

Řízky upravíme na talíře a zalijeme pomerančovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept