Jednoduchý recept

Ryba se zázvorovou omáčkou a kešu oříšky

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 13870

Ingredience

1 ks Chilli paprička
2 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Kečup
1 polévková lžíce Krevetová pasta
2 ks Limetka
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka datlová
1 hrnek Ořechy Kešu
1 kg Platýz - filety
1 špetka Sůl
1 ks Zázvor celý
1 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 929 kcal
Kilojoule 3 887kJ
16% Sacharidy 58 g
68% Tuky 51 g
14% Sodík 285 mg
122% Bílkoviny 69 g

Ryba se zázvorovou omáčkou a kešu oříšky postup přípravy receptu:

1

Rybu zbavíme šupin a očistíme. Ostrým nožem uděláme po obou stranách tři nebo čtyři zářezy.

2

V mixéru rozmixujeme na jemnou hmotu kešu oříšky, najemno nakrájenou šalotku, nadrobno nakrájený zázvor, rozmačkaný česnek a chilli papričku zbavenou semínek. Přidáme olej, krevetovou pastu a dochutíme cukrem a solí. Promícháme, přidáme datlovou omáčku, limetkovou šťávu a kečup. Vzniklou směsí potřeme rybu po obou stranách a necháme cca 8 hodin odpočinout v lednici.

3

Před pečením rybu důkladně zabalíme do hliníkové fólie, vložíme do trouby rozehřáté na 190°C a pečeme cca 30-35min.

Poznámka

Rybu necháváme marinovat, proto si ji připravíme cca 8 h před pečením. Použijeme asi 1cm velký kousek zázvoru

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept