Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13881

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 ks Feferony
600 g Filé z aljašské tresky
3 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
30 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek
300 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 171 kcal
Kilojoule 717kJ
3% Sacharidy 10 g
3% Tuky 2 g
13% Sodík 255 mg
53% Bílkoviny 30 g

Treska dušená v páře postup přípravy receptu:

1

Zázvor a česnek oloupeme, polovinu nakrájíme na plátky a odložíme stranou. Zbytek prolisujeme a smícháme se 4 lžícemi vody, sójovou omáčkou, lžící citronové šťávy, cukrem, solí, pepřem a 2 lžícemi oleje.

2

Uvedeme do varu 1/2l vody s citronovou kůrou, zázvorem a česnekem. Napařovací plát potřeme lžící oleje a rozložíme na něj omyté listy špenátu. Omyté porce filé položíme na špenát, pokapeme šťávou, osolíme, opepříme a posypeme nakrájenými feferonkami. Vaříme v páře asi 10 minut.

3

Pokrm upravíme na talíře a citronovo-sójovou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept