Telecí závitky s rozinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí závitky s rozinkovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13883 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Hrozinky |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
4 polévková lžíce | Mandle plátky |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Pistácie |
1 kávová lžička | Sůl |
700 g | Telecí kýta |
1 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Víno růžové |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 232,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 347,7mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Koriandr mletý, Pistácie, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Víno růžové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí závitky s rozinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Polovinu rozinek smícháme s nasekanými pistáciemi, mandlovými plátky, vejcem a mletým koriandrem. Směsí potřeme plátky masa, svineme do závitků a převážeme nití. |
3 | V kastrolu na rozehřátém másle závitky opečeme ze všech stran, přilijeme víno a 125 ml vody a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Po 10 minutách dušení přidáme zbylé rozinky. Podušené závitky vyjmeme a necháme na teplém místě. |
4 | Do omáčky vmícháme zakysanou smetanu, krátce povaříme a podle chuti osolíme a opepříme. |
5 | Závitky s omáčkou upravíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.