Recept

Telecí závitky s rozinkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13883

Ingredience

150 g Hrozinky
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
4 polévková lžíce Mandle plátky
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pistácie
1 kávová lžička Sůl
700 g Telecí kýta
1 ks Vejce slepičí
125 ml Víno růžové
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 635 kcal
Kilojoule 2 658kJ
10% Sacharidy 37 g
45% Tuky 34 g
18% Sodík 360 mg
79% Bílkoviny 45 g

Telecí závitky s rozinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme.

2

Polovinu rozinek smícháme s nasekanými pistáciemi, mandlovými plátky, vejcem a mletým koriandrem. Směsí potřeme plátky masa, svineme do závitků a převážeme nití.

3

V kastrolu na rozehřátém másle závitky opečeme ze všech stran, přilijeme víno a 125 ml vody a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Po 10 minutách dušení přidáme zbylé rozinky. Podušené závitky vyjmeme a necháme na teplém místě.

4

Do omáčky vmícháme zakysanou smetanu, krátce povaříme a podle chuti osolíme a opepříme.

5

Závitky s omáčkou upravíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept