Pistáciový krém s jahodovým pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pistáciový krém s jahodovým pyré
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13894 |
Kategorie: | Pyré |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
35 g | Cukr krupice |
25 g | Cukr moučkový |
500 g | Jahody zahradní |
1 ks | Limetka |
1 ks | Mango |
100 g | Pistácie |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 551,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 97,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Limetka, Mango, Pistácie, Pomerančová kůra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pistáciový krém s jahodovým pyré postup přípravy receptu:
1 | Polovinu oloupaných pistácií nahrubo nasekáme. V hrnci rozpustíme cukr a pistácie zamícháme do karamelu. Karamel necháme ztuhnout na talíři, potřeném máslem. |
2 | Omyté mango nakrájíme na kousky, smícháme se zbylými pistáciemi, limetkovou šťávou a připravíme pyré. Krém rozdělíme do 4 sklenic a necháme v chladničce. |
3 | Smícháme omyté jahody, cukr a citronovou šťávu. Prolisujeme přes síto a vzniklé pyré rozdělíme do pohárů na pistáciový krém. |
4 | Každou porci ozdobíme kopečkem ušlehané smetany, připraveným pistáciovým krokantem a pomerančovou kůrou. |
Poznámka
Servírujeme studené.