Fusilli alla Rosaria - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli alla Rosaria
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13897 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Gruyére |
500 g | Těstoviny Fusilli |
1 polévková lžíce | Tymián sušený |
250 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 106g |
---|---|
Cholesterol | 44,4mg |
Draslík | 475,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Sýr Gruyére, Tymián sušený, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Fusilli, Vývar z hovězích kostí , Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fusilli alla Rosaria postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. |
2 | Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, zalijeme vínem a vývarem, okořeníme tymiánem, osolíme a opepříme. Na mírném ohni dusíme asi 5 minut. |
3 | Nastrouhaný sýr smícháme s kostičkami osmažené žemle. Uvařené těstoviny vložíme do zapékací mísy vymazané máslem a přelijeme připravenou omáčkou. Povrch posypeme sýrem s osmaženou houskou a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.