Jednoduchý recept

Vývar z bažanta s masem a domácími nudlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 139

Ingredience

1000 g Bažant obecný
60 g Cibule
0,1 g Nové koření celé
170 g Nudle vaječné
0,1 g Pepř černý celý
20 g Petržel - nať
15 g Polévkové koření
25 g Sůl
50 g Tuk
1800 ml Voda pitná
200 g Zelenina kořenová
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 277kJ
4% Sacharidy 15 g
20% Tuky 15 g
51% Sodík 1 g
46% Bílkoviny 26 g

Vývar z bažanta s masem a domácími nudlemi postup přípravy receptu:

1

Pečlivě očištěného, vykuchaného a opláchnutého bažanta rozčtvrtíme, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Přidáme pepř a nové koření, oloupanou, rozkrájenou cibuli a zvolna vaříme.

2

K částečně měkkému bažantu přidáme očištěnou, opláchnutou a na hrubší kusy nakrájenou zeleninu a dovaříme doměkka.

3

Bažanta vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na malé kostičky. Vývar procedíme hustým cedníkem.

4

Očištěné a opláchnuté žampiony nakrájíme na jemné plátky, krátce je podusíme na tuku, osolíme, přidáme maso z bažanta a zalijeme trochou vývaru.

5

Polévkové nudle zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného promíchání uvaříme. Potom je scedíme, propláchneme a okapané promícháme s bažantím masem a žampiony.

6

Před podáváním vývar dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

7

Směs masa, žampionů a těstovin vkládáme do polévky spolu s omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou až při podávání.

Poznámka

Nudle polévkové: (domácí nudle)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept