Mleté maso v listovém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté maso v listovém těstě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13902 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín drcený |
200 g | Listové těsto |
30 g | Máslo čerstvé |
250 g | Maso mleté - mix |
50 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Nové koření mleté |
50 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 25,3mg |
Draslík | 112,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté maso v listovém těstě postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso smícháme s oloupaným, nakrájeným rajčetem, nasekanou cibulí, petrželkou, solí, pepřem, kmínem a novým kořením. |
2 | Listové těsto rozválíme a rozkrájíme na 16 čtverečků. Potřeme je ohřátým mlékem s rozpuštěným máslem. Do středu každého čtverečku rozložíme masovou směs, strany přimáčkneme a těsto svineme do kornoutku. Špičku potřeme bílkem a přimáčkneme. |
3 | Závitky smažíme v rozpáleném oleji do zlatova, vyjmeme a necháme chvíli na papírovém ubrousku. |
4 | Ihned podáváme. |
5 | Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina nebo listový slaát. |
Poznámka
Servírujeme teplé.