Recept

Mleté maso v listovém těstě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13902

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Kmín drcený
200 g Listové těsto
250 g Maso mleté - mix
50 ml Mléko polotučné
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Nové koření mleté
50 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 929kJ
6% Sacharidy 22 g
49% Tuky 36 g
6% Sodík 116 mg
20% Bílkoviny 11 g

Mleté maso v listovém těstě postup přípravy receptu:

1

Mleté maso smícháme s oloupaným, nakrájeným rajčetem, nasekanou cibulí, petrželkou, solí, pepřem, kmínem a novým kořením.

2

Listové těsto rozválíme a rozkrájíme na 16 čtverečků. Potřeme je ohřátým mlékem s rozpuštěným máslem. Do středu každého čtverečku rozložíme masovou směs, strany přimáčkneme a těsto svineme do kornoutku. Špičku potřeme bílkem a přimáčkneme.

3

Závitky smažíme v rozpáleném oleji do zlatova, vyjmeme a necháme chvíli na papírovém ubrousku.

4

Ihned podáváme.

5

Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina nebo listový slaát.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept