Jednoduchý recept

Šampaňský sorbet

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13907

Ingredience

6 polévková lžíce Citronová šťáva
250 g Cukr krupice
2 kávová lžička Růžová voda
20 ml Sirup malinový
500 ml Víno šumivé (sekt)

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 621kJ
21% Sacharidy 77 g
2% Tuky 1 g
0% Sodík 1 mg
0% Bílkoviny 0 g

Šampaňský sorbet postup přípravy receptu:

1

Cukr rozpustíme v kastrůlku ve 250 ml vody a sirup lehce svaříme. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout.

2

Do sirupu přecedíme citronovou šťávu, přilijeme malinovou šťávu, růžovou vodu a sekt. Vše dobře promícháme, přelijeme do nerezové mísy a vložíme na 5 hodin do mrazáku. Během mražení každou hodinu směs promícháme vidličkou, aby se vytvořila jemná ledová tříšť.

3

Sorbet rozdělíme do pohárů a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept