Recept

Pečená zelenina s bazalkovou smetanou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13913

Ingredience

20 g Bazalka
1000 g Brambory
300 g Cuketa
300 g Jogurt bílý
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata Cherry
2 ks Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
125 ml Vývar zeleninový
200 g Zakysaná smetana
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 676kJ
13% Sacharidy 47 g
26% Tuky 19 g
23% Sodík 458 mg
26% Bílkoviny 15 g

Pečená zelenina s bazalkovou smetanou postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory nakrájíme na silnější plátky, rozprostřeme na plech, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Otrháme lístky rozmarýnu a posypeme jimi brambory. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 30 minut.

2

Očištěné cukety a žampiony pokrájíme na plátky, přidáme k bramborám a pečeme ještě 15 minut. Nakonec přidáme omytá rajčata spolu s vývarem, krátce dopečeme. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Z omyté bazalky otrháme lístky, nadrobno je nasekáme a vmícháme do smetany s jogurtem. Osolíme a opepříme.

4

Bazalkovou smetanu podáváme k zelenině zvlášť.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept