Pomerančový dort z listového těsta

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
26 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto rozválíme na velký tenký plát a pomocí dna formy o průměru 26 cm vykrojíme 3 kola. Propíchneme několikrát vidličkou a postupně upečeme v silně vyhřáté troubě, necháme vychladnout.
  • 2
    Pomeranče oloupeme i s vnitřní bílou slupkou, nakrájíme na plátky a šťávu zachytíme. Ušleháme smetanu s cukrem, přidáme pomeranče a mascarpone.
  • 3
    Cukr smícháme se 3 lžícemi pomerančové šťávy. Směsí potřeme jedno upečené kolo, polevu necháme ztuhnout. Plát nakrájíme na 8 dílků.
  • 4
    Na zbylá 2 kola rozetřeme tvarohovou směs, položíme je na sebe a navrch poklademe nakrájené dílky. Dort posypeme nasekanými pistáciemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.