Feferonková pasta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Feferonková pasta
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1395 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Deko |
300 g | Feferony |
2 ks | Jablka |
600 g | Paprika červená |
2 ks | Protlak rajčatový |
600 g | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 680,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 215,3mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Feferony, Jablka, Paprika červená, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Deko nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Feferonková pasta postup přípravy receptu:
1 | Jablka a zeleninu očistíme a umeleme na masovém strojku. Feferonky zpracujeme celé. |
2 | Zeleninu dáme do kastrolu, přivedeme k varu a přidáme cukr, deko a rajské protlaky. |
3 | Povaříme 5 minut, pak nalijeme do malých sklenic a na 5 minut otočíme dnem vzhůru. |
4 | Nemusíme sterilovat. |