Recept

Masové kuličky v citronové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13956

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Hovězí maso mleté
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 559kJ
7% Sacharidy 24 g
21% Tuky 16 g
12% Sodík 231 mg
58% Bílkoviny 33 g

Masové kuličky v citronové omáčce postup přípravy receptu:

1

Mleté maso smícháme s rýží, přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, 1 vejce, sůl a pepř. Ze směsi tvarujeme kuličky o velikosti ořechu.

2

Do kastrolu vlijeme 750 ml vody, přidáme máslo, 1/2 lžičky soli a uvedeme do varu. Vložíme masové kuličky a vaříme pod bodem varu asi 20 minut.

3

Zbylá vejce rozšleháme s citronovou šťávou a 2 lžícemi vody, ve které se vařily kuličky.

4

Kastrol s kuličkami odstavíme z plotny a do vody, která se už nevaří, vmícháme vejce s citronovou šťávou.

5

Před podáváním posypeme pokrm paprikou a nasekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept