Hlávkový salát s kozím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s kozím sýrem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13959 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
4 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát hlávkový |
4 ks | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
500 g | Sýr kozí |
3 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 65,8mg |
Draslík | 291,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr kozí, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s kozím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Hlávkový salát omyjeme a listy natrháme na kousky. |
2 | Sýr nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Urovnáme je na plech, vymaštěný olivovým olejem. Omyté bylinky nasekáme a posypeme jimi sýr. Osolíme, opepříme a pokapeme lžící oleje. Zapékáme pod grilem asi 5 minut. |
3 | Ocet smícháme se solí, pepřem, cukrem a hořčicí a zašleháme zbylý olej. Připravený hlávkový salát promícháme se zálivkou a poklademe kozím sýrem. |
4 | Podáváme s bagetou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.