Jablečná pěna s ovocným pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečná pěna s ovocným pyré
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13961 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Džus jablečný |
4 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Med včelí |
4 polévková lžíce | Ovesné vločky |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 263,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Džus jablečný, Jablka, Med včelí, Ovesné vločky, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečná pěna s ovocným pyré postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na plátky. Vložíme do hrnce, přidáme 2 lžíce vody, citronovou šťávu a vše uvaříme na jemné pyré. |
2 | Z bílků za stálého přisypávání vanilkového cukru ušleháme pevný sníh. Do sněhu vmícháme 2 lžíce jablečného pyré. |
3 | Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi a za stálého míchání přidáme med a 2 lžíce jablečné šťávy. Necháme vychladnout. |
4 | Pyré rozdělíme do 4 pohárů, navršíme jablečnou pěnu a posypeme medovými ovesnými vločkami. |
Poznámka
Servírujeme studené.