Recept

Okurky dušené se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13963

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 hrst Kopr čerstvý
1 kávová lžička Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
800 g Okurky
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 51 kcal
Kilojoule 215kJ
3% Sacharidy 10 g
2% Tuky 2 g
3% Sodík 66 mg
3% Bílkoviny 2 g

Okurky dušené se smetanou postup přípravy receptu:

1

Oloupané okurky podélně rozkrojíme, vydlabeme semena a dužinu nakrájíme na kousky 2 cm dlouhé. Vložíme na rozehřáté máslo, osolíme, trochu osladíme a dusíme. Jakmile jsou měkké, přilijeme šálek čerstvé smetany, smíchané se lžičkou polohrubé mouky, necháme přejít varem. Nakonec zakapeme citrónovou šťávou a přidáme usekaný kopr.

2

Podáváme jako přílohu k bílému masu nebo k vařenému hovězímu masu, používáme jako náplň do vaječných omelet.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept