Recept

Zapečené vepřové s chlebem a rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13977

Ingredience

8 krajíc Chléb toastový
1 ks Cibule
1 špetka Muškátový oříšek
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
30 ml Smetana 6% (do kávy)
100 g Sýr Moravský bochník 45%
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
400 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 430 kcal
Kilojoule 1 799kJ
2% Sacharidy 7 g
40% Tuky 30 g
16% Sodík 326 mg
57% Bílkoviny 32 g

Zapečené vepřové s chlebem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme omyté, na nudličky nakrájené maso, krátce opečeme, osolíme, opepříme a okořeníme paprikou. Směs rozložíme na dno máslem vymazané zapékací mísy.

2

Krajíce chleba a plátky sýru rozpůlíme. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na silnější plátky. Na maso střídavě klademe plátky chleba, sýru a rajčat.

3

Vejce rozšleháme se smetanou do kávy, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Směsí zalijeme pokrm a zapékáme v silně vyhřáté troubě 20 - 30 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept