Cibulová polévka s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulová polévka s jablky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13989 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
500 g | Cibule červená |
5 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
250 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
750 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 55,1mg |
Draslík | 419,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Jablka, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Cibulová polévka s jablky postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou červenou cibuli rozpůlíme, omytou jarní cibulku nakrájíme na kousky. |
2 | Na rozehřátém másle rozškvaříme slaninu nakrájenou na nudličky, přidáme oba druhy cibule a necháme zesklovatět. Poprášíme moukou, osmahneme a podlijeme vývarem a smetanou. Zamícháme a vaříme na mírném ohni asi 15 minut. |
3 | Oloupané jablko nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřince a dužinu nahrubo nastrouháme. Jablko přidáme do polévky 5 minut před koncem varu. Polévku osolíme, opepříme a rozdělíme na talíře. Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem. |