Cibulová polévka s jablky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
35 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou červenou cibuli rozpůlíme, omytou jarní cibulku nakrájíme na kousky.
  • 2
    Na rozehřátém másle rozškvaříme slaninu nakrájenou na nudličky, přidáme oba druhy cibule a necháme zesklovatět. Poprášíme moukou, osmahneme a podlijeme vývarem a smetanou. Zamícháme a vaříme na mírném ohni asi 15 minut.
  • 3
    Oloupané jablko nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřince a dužinu nahrubo nastrouháme. Jablko přidáme do polévky 5 minut před koncem varu. Polévku osolíme, opepříme a rozdělíme na talíře. Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.