Pstruzi ve slaninovém županu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruzi ve slaninovém županu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13992 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
12 plátek | Anglická slanina |
1 stroužek | Česnek |
100 g | Mandle plátky |
125 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 329,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 92,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pstruzi ve slaninovém županu postup přípravy receptu:
1 | 75 g mandlových plátků opražíme nasucho na teflonové pánvi dozlatova. Smícháme je se 75 g změklého másla, nasekaným česnekem, solí a pepřem. |
2 | Zbylé máslo rozpustíme a smícháme se zbylými mandlemi. 5 minut mírně pražíme. |
3 | Pstruhy omyjeme a očistíme. Do každé ryby uděláme dva zářezy, vyplníme připraveným česnekovým máslem a potřeme mandlovým máslem. Každého pstruha obalíme třemi plátky anglické slaniny, vložíme do grilovacích košíčků a grilujeme po každé straně 12 minut. Během grilování ryby občas potřeme máslem. |