Recept

Jehněčí kotlety s rozinkovou rýží

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13993

Ingredience

4 ks Cibule
4 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Hrozinky
8 ks Jehněčí kotlety
0,5 kávová lžička Kardamom
200 ml Olej olivový
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
300 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
500 ml Vývar zeleninový
6 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

68% Kalorie 1,345 kcal
Kilojoule 5 626kJ
29% Sacharidy 104 g
111% Tuky 83 g
45% Sodík 910 mg
84% Bílkoviny 47 g

Jehněčí kotlety s rozinkovou rýží postup přípravy receptu:

1

Smícháme skořici, kardamom, citronovou šťávu a olej. Přidáme polovinu najemno nakrájené cibule a česneku, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Marinádou přelijeme omyté a osušené kotlety. Necháme odležet asi 1 hodinu.

2

Zbylý česnek a cibuli osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Okořeníme šafránem, přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. K rýži přidáme omyté rozinky.

3

Připravené kotlety grilujeme po každé straně 5 minut a občas je potřeme marinádou.

4

Podáváme s rozinkovou rýží a dílky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept