Jednoduchý recept

Skopová polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 140
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

0,3 g Bobkový list
280 g Brambory
133 g Celer bulvový
20 g Česnek
33 g Cibule
133 g Kapusta hlávková
0,3 g Majoránka
100 g Mrkev kořen
0,7 g Nové koření celé
0,7 g Pepř černý celý
13 g Polévkové koření
670 g Skopové maso přední
20 g Sůl
2 l Voda pitná
67 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 929kJ
2% Sacharidy 8 g
52% Tuky 39 g
43% Sodík 863 mg
21% Bílkoviny 12 g

Skopová polévka postup přípravy receptu:

1

Skopové maso zbavíme loje, opláchneme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, osolíme, přidáme nové koření, celý pepř a bobkový list a zvolna vaříme doměkka.

2

Uvařené maso vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na kousky - 2 na 1 porci.

3

Do procezeného vývaru vložíme širší nudle, nakrájenou mrkev, kapustu a celer, čtvrtky cibule, celý česnek, na kostky nakrájené brambory a na plátky nakrájené žampiony. Vše dovaříme doměkka, ne však rozvaříme.

4

Nakonec do polévky přidáme polévkové koření, drcenou majoránku a krátce převaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept