Losos s vinnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos s vinnou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14012 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
3 ks | Estragon |
1000 g | Losos obecný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 ks | Šalotka |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
75 ml | Víno šumivé (sekt) |
200 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 145,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 276,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Estragon, Losos obecný, Pomeranče, Šalotka, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Vykuchaného a omytého lososa osolíme a opepříme. Pomeranč a citron omyjeme, nakrájíme na dílky a šťávu zachytíme. Rybu naplníme kousky pomeranče a citronu a nahrubo nasekanou šalotkou. Okořeníme estragonem. Lososa položíme na dvojitý alobal, zalijeme vývarem, zabalíme a dobře utěsníme. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 25 minut. Upečeného lososa vyjmeme z alobalu a vložíme do nahřáté nádoby. |
2 | Vývar vlijeme do kastrolu, povaříme se zachycenou ovocnou šťávou, všleháme smetanu, osolíme, opepříme a osladíme. Nakonec přilijeme sekt. |
3 | K rybě podáváme omáčku a pokrm ozdobíme pomerančovou kůrou a estragonem. |