Recept

Omelety s hruškami a javorovým sirupem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14018

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
5 ks Hrušky
250 ml Mléko polotučné
125 g Mouka polohrubá
100 ml Olej rostlinný
50 g Ořechy lískové
4 polévková lžíce Sirup javorový
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 463 kcal
Kilojoule 1 938kJ
19% Sacharidy 68 g
22% Tuky 16 g
4% Sodík 82 mg
28% Bílkoviny 16 g

Omelety s hruškami a javorovým sirupem postup přípravy receptu:

1

Z mouky, mletých oříšků, žloutků, cukru, vanilkového cukru a mléka připravíme těsto. Zlehka do něj vmícháme sníh ušlehaný z bílků a necháme chvíli odpočinout.

2

4 hrušky oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citronovou šťávou a vmícháme do těsta. Zbylou hrušku omyjeme a podélně nakrájíme na tenké plátky. Urovnáme je na pečicí papír a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

3

Na pánvi na oleji usmažíme z těsta postupně 4 omelety. Horké je skládáme na sebe a uchováváme v teplé troubě.

4

Před podáváním omelety pokapeme javorovým sirupem a ozdobíme pečenými plátky hrušek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept