Bramborové smaženky s rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové smaženky s rozinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 14019 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
250 g | Brambory |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
40 g | Cukr krupice |
30 g | Hrozinky |
20 g | Mandle mleté |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka polohrubá |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
125 g | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 124,0mg |
Draslík | 410,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrozinky, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborové smaženky s rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Brambory vaříme ve slupce asi 20 minut, slijeme je a oloupeme. Prolisujeme je do mísy, přidáme mouku, tvaroh, sůl, 20 g cukru, citronovou šťávu, mleté mandle a spařené rozinky. Vypracujeme těsto. |
2 | Z těsta vykrajujeme lžící nočky, vytvarujeme je do koule a každou trochu zploštíme. Placičky zvolna smažíme na pánvi na másle asi 10 minut dozlatova. |
3 | Smícháme zbylý cukr se skořicí. Smaženky upravíme na talíře a posypeme skořicovým cukrem. |