Jednoduchý recept

Sněhové noky s vanilkovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14029

Ingredience

250 g Cukr krupice
375 ml Mléko polotučné
1 špetka Sůl
1 ks Vanilkový lusk
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 730kJ
19% Sacharidy 68 g
14% Tuky 10 g
9% Sodík 181 mg
25% Bílkoviny 14 g

Sněhové noky s vanilkovým krémem postup přípravy receptu:

1

Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vydlabeme dřeň a svaříme ji v mléce. Odstavíme z ohně.

2

Žloutky utřeme se 150 g cukru, vložíme do horké vodní lázně a přimícháme mléko. Vše chvíli prohříváme, vyjmeme, vložíme do studené vody a mícháme do vychladnutí.

3

Krém rozdělíme na 4 talíře.

4

Z bílků a soli ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme 50 g cukru. Dvěma navlhčenými lžícemi ze sněhu vypichujeme noky, vkládáme je do menšího množství vařící vody a po necelé minutě je obrátíme. Po další 1/2 minutě noky vyjmeme a po okapání upravíme na krém na talířích.

Poznámka

Dezert můžeme ozdobit karamelem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept