Indické masové kuličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické masové kuličky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14030 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Jehněčí maso |
2 polévková lžíce | Kari koření |
1 polévková lžíce | Máta |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 161,3mg |
Draslík | 80,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kari koření, Máta, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Indické masové kuličky postup přípravy receptu:
1 | Žemli namočíme do vlažné vody, vymačkáme ji a rozmělníme. Oloupanou mrkev najemno nastrouháme, oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Vše smícháme s mletým masem, přidáme nasekanou mátu, vejce a kari koření. Vydatně osolíme a opepříme. |
2 | Z masové směsi tvarujeme navlhčenýma rukama kuličky. Opékáme je na pánvi na oleji po všech stranách asi 8 minut dokřupava. Vyjmeme je a necháme na kuchyňské utěrce okapat. |
3 | Kuličky upravíme s koktejlovými špejlemi na talíře a podáváme s libovolnou pikantní omáčkou. |