Recept

Indické masové kuličky

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14030

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Jehněčí maso
2 polévková lžíce Kari koření
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máta
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 357 kcal
Kilojoule 1 492kJ
5% Sacharidy 17 g
253% Tuky 190 g
11% Sodík 216 mg
32% Bílkoviny 18 g

Indické masové kuličky postup přípravy receptu:

1

Žemli namočíme do vlažné vody, vymačkáme ji a rozmělníme. Oloupanou mrkev najemno nastrouháme, oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Vše smícháme s mletým masem, přidáme nasekanou mátu, vejce a kari koření. Vydatně osolíme a opepříme.

2

Z masové směsi tvarujeme navlhčenýma rukama kuličky. Opékáme je na pánvi na oleji po všech stranách asi 8 minut dokřupava. Vyjmeme je a necháme na kuchyňské utěrce okapat.

3

Kuličky upravíme s koktejlovými špejlemi na talíře a podáváme s libovolnou pikantní omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept