Recept

Tresčí filé se salsou verde

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14048

Ingredience

10 g Bazalka
3 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
1 špetka Cukr krupice
750 g Filé z aljašské tresky
2 polévková lžíce Hořčice
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
8 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 127kJ
2% Sacharidy 7 g
17% Tuky 12 g
10% Sodík 195 mg
61% Bílkoviny 34 g

Tresčí filé se salsou verde postup přípravy receptu:

1

Porce filé omyjeme, pokapeme dvěma lžícemi citronové šťávy, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Maso opékáme v pánvi na rozehřátém oleji po každé straně asi 3 minuty.

2

Lístky bazalky, oloupaný, nasekaný česnek, hořčici a olej rozmixujeme. Vzniklou zelenou omáčku (salsa verde) okyselíme citronovou šťávou, osladíme, osolíme a opepříme.

3

Filé rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme dílky citronu.

4

Podáváme s opečenými nebo vařenými bramborami.

Poznámka

Sevírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept