Jednoduchý recept

Mrkvová rýže

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 14049
Kategorie: Rýže

Ingredience

2 kávová lžička Máslo čerstvé
150 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
30 g Rýže předvařená (parboiled)
40 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 620kJ
10% Sacharidy 37 g
484% Tuky 363 g
0% Sodík 1 mg
27% Bílkoviny 15 g
Mrkvová rýže

Mrkvová rýže postup přípravy receptu:

1

Mrkev oloupeme, nahrubo nastrouháme a podusíme na lžíci másla. Přidáme propláchnutou rýži, zalijeme 250 ml vody a uvedeme do varu. Vše dusíme pod poklicí na mírném ohni asi 20 minut.

2

Do vařené rýže vmícháme zbylé máslo, ovčí sýr a pomerančovou šťávu.

3

Pokrm upravíme na talíř a podáváme.

Poznámka

Sevírujeme teplé.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept