Jasmínové rizoto s cizrnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jasmínové rizoto s cizrnou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14057 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
100 g | Cizrna |
100 g | Cuketa |
50 g | Hrášek mražený |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
100 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rýže jasmínová |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Uzené maso vařené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 656,9mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cizrna, Cuketa, Hrášek mražený, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rýže jasmínová, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jasmínové rizoto s cizrnou postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži a cizrnu uvaříme doměkka. Omytou cuketu nakrájíme na kostičky, spaříme horkou vodou. Uzené maso a očištěné papriky nakrájíme na kostičky. |
2 | Všechny suroviny promícháme, přidáme podušený hrášek, rizoto podle chuti osolíme, opepříme a nakonec zakapeme trochou oleje. |