Jednoduchý recept

Pomerančový šerbet

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14065

Ingredience

80 g Cukr krupice
1 ks Máta
6 ks Pomeranče
2 kávová lžička Růžová voda

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 921kJ
15% Sacharidy 56 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
5% Bílkoviny 3 g

Pomerančový šerbet postup přípravy receptu:

1

Ze dvou pomerančů vymačkáme šťávu. Z ostatních odkrojíme vršky, dužinu uvolníme ostrým nožem a najemno ji nasekáme. Šťávu přitom zachytíme.

2

Pomerančovou šťávu a nakrájenou dužinu smícháme s cukrem a necháme asi 10 minut stát. Vmícháme růžovou vodu, směs vložíme do nerezové mísy a postavíme na 4 hodiny do mrazničky. Občas zamícháme, aby se nevytvářely ledové krystalky.

3

Vydlabané pomeranče zmrazíme. Před podáváním je naplníme šerbetem a ozdobíme lístkem máty.

Poznámka

Růžovou vodu můžeme nahradit pomerančovým likérem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept