Recept

Penne s rajčaty a rukolou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14075
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Bazalka
4 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Kapary sterilované
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata
1 ks Rukola
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Penne
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 700kJ
22% Sacharidy 79 g
4% Tuky 3 g
35% Sodík 700 mg
26% Bílkoviny 15 g

Penne s rajčaty a rukolou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a 150 ml vody zachytíme.

2

Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Z omyté bazalky otrháme lístky, několik ponecháme na ozdobu a zbylé nasekáme. Rukolu omyjeme a silné stonky odstraníme.

3

Na pánvi na lžíci oleje osmahneme oloupaný, na plátky nakrájený česnek. Okapané těstoviny smícháme v míse s rajčaty, zbylým olejem, vodou z těstovin, česnekem, rukolou, bazalkou a kapary. Pokrm podle chuti osolíme, opepříme a ozdobíme lístky bazalky.

Poznámka

Sevírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept