Recept

Zelí zapečené s masem (podle M. D. Rettigové)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14092

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Moravské uzené maso
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Strouhanka
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové maso libové
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 740kJ
1% Sacharidy 5 g
36% Tuky 27 g
7% Sodík 132 mg
54% Bílkoviny 30 g

Zelí zapečené s masem (podle M. D. Rettigové) postup přípravy receptu:

1

Omyté zelí překrojíme, povaříme téměř do měkka a necháme okapat.

2

Jemně nakrájenou cibuli podusíme na tuku, přidáme oboje namleté maso, osolíme, okořeníme a dusíme na mírném ohni zhruba 10 minut. Poté odstavíme z ohně, přidáme vejce, polovinu jemně nasekaného zelí a dle potřeby zahustíme strouhankou.

3

Zapékací mísu vymastíme, na dno dáme směs, poté vrstvu na proužky nakrájeného zelí a opět směs. Povrch zakapeme máslem a pečeme 30 minut.

4

Pokrm můžeme vylepšit jemně nakrájeným uzeným masem, které smícháme s proužky zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept