Jednoduchý recept

Zeleninové ragú

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 14097

Ingredience

250 ml Hovězí vývar základní
130 g Hrášek
1 šálek Květák
2 polévková lžíce Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 87 kcal
Kilojoule 363kJ
3% Sacharidy 11 g
3% Tuky 3 g
12% Sodík 248 mg
11% Bílkoviny 6 g

Zeleninové ragú postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme, nakrájíme na stejně velké kousky a osolenou dusíme v rendlíku se lžičkou másla. Do poloviny podlijeme vývarem.

2

Přiklopené dusíme asi 20 minut, a jakmile zelenina změkne, zahustíme ji lžičkou hladké mouky utřené s máslem.

3

Tuto směs důkladně rozmícháme ve šťávě zeleniny. Povaříme ještě 3 minuty, poté odstavíme z ohně, zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce a přidáme nasekanou petrželovou nať.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept