Salát ze sušených švestek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze sušených švestek
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14118 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
40 ml | Grappa |
3 ks | Hřebíček |
500 g | Hroznové víno |
80 g | Ořechy vlašské |
3 ks | Skořice celá |
500 g | Švestky sušené |
500 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 767,3mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Hroznové víno, Ořechy vlašské, Skořice celá, Švestky sušené, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Grappa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát ze sušených švestek postup přípravy receptu:
1 | Švestky namočíme s cukrem, skořicí a hřebíčkem do červeného vína na 12 hodin. Hroznové víno namočíme do grappy na 6 hodin. |
2 | Švestky necháme ve víně přejít varem. Po vychladnutí je vyjmeme a smícháme s hroznovým vínem. Přelijeme 5 lžícemi švestkové vinné šťávy a posypeme nasekanými ořechy. |
3 | Salát podáváme k sladkým palačinkám. |