Recept

Krémová tykvová polévka s krevetami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14146

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
1 ks Feferony
150 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
500 g Tykev
700 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 210 kcal
Kilojoule 881kJ
4% Sacharidy 13 g
18% Tuky 13 g
42% Sodík 839 mg
33% Bílkoviny 19 g

Krémová tykvová polévka s krevetami postup přípravy receptu:

1

Tykvovou dužinu nakrájíme nahrubo, oloupanou cibuli nasekáme. Obojí osmahneme na lžíci oleje, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut doměkka.

2

Polévku rozmixujeme a přecedíme. Přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Podle chuti osolíme, opepříme a mírně osladíme.

3

Očištěné krevety opékáme na lžíci rozehřátého oleje asi 3 minuty. Přidáme nadrobno nakrájenou feferonku, rozdělíme do 4 talířů a zalijeme krémovou polévkou a ozdobíme pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept