Recept

Bramborový nákyp s rukolou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14147

Ingredience

1000 g Brambory
1 špetka Muškátový oříšek
90 g Máslo bylinkové
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Rukola
50 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
250 g Tvaroh jemný
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 283kJ
16% Sacharidy 57 g
31% Tuky 24 g
26% Sodík 517 mg
55% Bílkoviny 31 g

Bramborový nákyp s rukolou postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a oloupeme. Prolisujeme je do mísy.

2

Oloupanou šalotku nasekáme a necháme zesklovatět na 60 g bylinkového másla. Přidáme ji k bramborám, promícháme a přidáme tvaroh, nastrouhaný sýr, omytou a nasekanou rukolu a vše ještě dobře promícháme.

3

Do bramborové hmoty vmícháme žloutky, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

4

Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem a naplníme bramborovým těstem. Nákyp pečeme asi 40 minut ve středně vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept