Jednoduchý recept

Tykvové noky se šalvějovým máslem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 14158

Ingredience

150 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
500 g Tykev
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
4 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 328kJ
9% Sacharidy 32 g
24% Tuky 18 g
11% Sodík 227 mg
14% Bílkoviny 8 g

Tykvové noky se šalvějovým máslem postup přípravy receptu:

1

Dužinu z tykve nakrájíme na kostky, vložíme do vymazané formy a pokapeme olejem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

2

Tykev rozmačkáme vidličkou, vmícháme mouku, vejce, sůl a pepř. Ze vzniklého těsta vyválíme válečky asi 1cm silné, nakrájíme je na špalíčky dlouhé asi 3cm a vytvarujeme do oválných noků. Každý lehce zmáčkneme vidličkou. Noky vaříme v osolené vodě pod bodem varu asi 5 minut.

3

Šalvěj omyjeme, lístky otrháme a osmahneme na másle. Scezené a okapané noky rozdělíme na talíře se šalvějovým máslem a podle chuti opepříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept