Kuřecí stehýnka na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehýnka na červeném víně
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14181 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1000 g | Kuře |
20 ml | Martell cognac |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Šalotka |
80 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
400 ml | Víno červené |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 203,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Kuře, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí stehýnka na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, do masa vetřeme sůl a pepř. |
2 | V pekáčku rozehřejeme polovinu másla, opečeme na něm na nudličky nakrájenou slaninu a oloupanou, rozpůlenou šalotku. Vyjmeme a necháme stranou. Do výpeku vložíme kuřecí stehna a opečeme je ze všech stran. Zalijeme koňakem, poprášíme moukou a osmahneme. Přilijeme víno, uvedeme do varu, přidáme čerstvý tymián, bobkový list a dusíme asi 40 minut. |
3 | Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, opečeme na zbylém másle. Stehna vyjmeme z pekáčku. Do omáčky přidáme žampiony, slaninu se šalotkou a necháme přejít varem. Podle chuti přisolíme. |
4 | Kuřecí stehýnka podáváme s opečenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.