Recept

Kuřecí stehýnka na červeném víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14181

Ingredience

2 ks Bobkový list
1000 g Kuře
20 ml Martell cognac
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 ks Tymián čerstvý
400 ml Víno červené
100 g Šalotka
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 799 kcal
Kilojoule 3 341kJ
4% Sacharidy 16 g
65% Tuky 49 g
27% Sodík 548 mg
94% Bílkoviny 53 g

Kuřecí stehýnka na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, do masa vetřeme sůl a pepř.

2

V pekáčku rozehřejeme polovinu másla, opečeme na něm na nudličky nakrájenou slaninu a oloupanou, rozpůlenou šalotku. Vyjmeme a necháme stranou. Do výpeku vložíme kuřecí stehna a opečeme je ze všech stran. Zalijeme koňakem, poprášíme moukou a osmahneme. Přilijeme víno, uvedeme do varu, přidáme čerstvý tymián, bobkový list a dusíme asi 40 minut.

3

Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, opečeme na zbylém másle. Stehna vyjmeme z pekáčku. Do omáčky přidáme žampiony, slaninu se šalotkou a necháme přejít varem. Podle chuti přisolíme.

4

Kuřecí stehýnka podáváme s opečenými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept