Vepřové řízky v medu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky v medu
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 14192 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Brambory |
2 polévková lžíce | Hořčice |
8 polévková lžíce | Med včelí |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh tučný |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 129,9mg |
Draslík | 872,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 195,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Med včelí, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Provensálské koření, Smetana 12% (konzumní), Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové řízky v medu postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, každou zabalíme do alobalu, pečeme v troubě, vyhřáté na 200 stupňů Celsia, přibližně po dobu 55 minut. |
2 | Smícháme 6 lžic medu s hořčicí, olejem, provensálským kořením a solí. Omytou kýtu nakrájíme na plátky a každý plátek potřeme připravenou marinádou. Necháme asi 30 minut marinovat. Řízky opékáme na oleji na pánvi asi 7 minut. |
3 | Promícháme tvaroh, smetanu, 3 lžíce medu a rozkrájenou pažitku. Omáčku osolíme a opepříme. |
4 | Brambory vyjmeme z alobalu, nahoře je nařízneme do křížku a naplníme tvarohovou omáčkou. |
5 | Řízky podáváme s plněnými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.