Zeleninová polévka z brambor

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
70 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninu a brambory očistíme a dáme vařit.
  • 2
    Přidáme bujon a koření.
  • 3
    Jakmile brambory změknou, zahustíme polévku jíškou z oleje a mouky.
  • 4
    Dochutíme česnekem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 14. 10. 2015
Zeleninová polévka z brambor
Potřebovala jsem mít rychle uvařenou polévku, tak jsem si vybrala tento recept. Kdo chce, tak místo polévkové kostky použije vývar. Já mám vždy zásobu v mrazničce. Dochutí si už každý podle sebe, dala jsem více česneku a kdo chce polévku hustější, udělá o malinko více jíšky. Brambory nenechávám moc změknout a jíšku přidávám dříve, aby se pak polévka dobře provařila a brambory nerozvařily. Jako rychlovku doporučuju s tím, že se dá ještě přidat i jiná zelenina a koření, co zrovna je k dispozici a co kdo má rád.