Velikonoční dort s pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční dort s pomeranči
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 14237 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
20 ml | Likér pomerančový |
80 g | Mák mletý |
100 g | Marmeláda meruňková |
150 g | Mascarpone |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Pistácie |
6 ks | Pomeranče |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vejce slepičí |
75 ml | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 114,7mg |
Draslík | 288,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr třtinový, Kypřicí prášek do pečiva, Pistácie, Pomeranče, Skořice mletá, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Mák mletý, Marmeláda meruňková, Mascarpone, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Velikonoční dort s pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Ze žloutků, 75 ml teplé vody a cukru ušleháme pěnu. Mouku smícháme s práškem do pečiva, mákem, skořicí a zázvorem a střídavě se sněhem ušlehaným z bílků zapracujeme do pěny. |
2 | Dortovou formu vymažeme máslem, naplníme těstem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Po vychladnutí korpus rozkrojíme. |
3 | Oloupané pomeranče nakrájíme na kostičky a 12 dílků ponecháme stranou. Mascarpone, likér a třtinový cukr utřeme dohladka a vmícháme nakrájené pomeranče. Spodní díl upečeného korpusu potřeme marmeládou a mascarponovým krémem a přiložíme vrchní díl. |
4 | Smetanu dotuha ušleháme a potřeme jí celý povrch dortu. Ozdobíme šlehačkovými kopečky, dílky pomeranče a posypeme nasekanými pistáciemi. |