Recept

Velikonoční dort s pomeranči

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14237

Ingredience

80 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr třtinový
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
20 ml Likér pomerančový
100 g Marmeláda meruňková
150 g Mascarpone
80 g Mouka polohrubá
80 g Mák mletý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pistácie
6 ks Pomeranče
0,5 kávová lžička Skořice mletá
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vejce slepičí
75 ml Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 281kJ
9% Sacharidy 34 g
23% Tuky 17 g
2% Sodík 33 mg
12% Bílkoviny 7 g

Velikonoční dort s pomeranči postup přípravy receptu:

1

Ze žloutků, 75 ml teplé vody a cukru ušleháme pěnu. Mouku smícháme s práškem do pečiva, mákem, skořicí a zázvorem a střídavě se sněhem ušlehaným z bílků zapracujeme do pěny.

2

Dortovou formu vymažeme máslem, naplníme těstem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Po vychladnutí korpus rozkrojíme.

3

Oloupané pomeranče nakrájíme na kostičky a 12 dílků ponecháme stranou. Mascarpone, likér a třtinový cukr utřeme dohladka a vmícháme nakrájené pomeranče. Spodní díl upečeného korpusu potřeme marmeládou a mascarponovým krémem a přiložíme vrchní díl.

4

Smetanu dotuha ušleháme a potřeme jí celý povrch dortu. Ozdobíme šlehačkovými kopečky, dílky pomeranče a posypeme nasekanými pistáciemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept