Zapékané kořeněné brambory se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané kořeněné brambory se zeleninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14248 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
600 g | Brambory |
300 g | Fazolky mražené |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Saturejka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Gouda 45% |
100 g | Sýr krémový |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 47,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Fazolky mražené, Olej rostlinný, Rajčata, Šalotka, Saturejka, Sůl, Sýr Gouda 45%, Sýr krémový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapékané kořeněné brambory se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Oloupané, na kostky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka. |
2 | Fazolky krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Oloupanou šalotku nakrájíme na kolečka a osmahneme na rozehřátém oleji. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. |
3 | Zapékací mísu vymastíme máslem a vyložíme polovinou rajčat. Na ně rozložíme brambory, dále vrstvu fazolek, šalotku a zbylá rajčata. Osolíme, opepříme a okořeníme saturejkou. |
4 | Smícháme měkký sýr a nastrouhanou goudu a vzniklým krémem pokryjeme rajčata. |
5 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. |