Recept

Zapékané kořeněné brambory se zeleninou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14248

Ingredience

600 g Brambory
300 g Fazolky mražené
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
5 ks Rajčata
1 kávová lžička Saturejka
50 g Sýr Gouda 45%
100 g Sýr krémový
1,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 536kJ
12% Sacharidy 45 g
23% Tuky 17 g
26% Sodík 526 mg
23% Bílkoviny 13 g

Zapékané kořeněné brambory se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Oloupané, na kostky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě do poloměkka.

2

Fazolky krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Oloupanou šalotku nakrájíme na kolečka a osmahneme na rozehřátém oleji. Omytá rajčata nakrájíme na plátky.

3

Zapékací mísu vymastíme máslem a vyložíme polovinou rajčat. Na ně rozložíme brambory, dále vrstvu fazolek, šalotku a zbylá rajčata. Osolíme, opepříme a okořeníme saturejkou.

4

Smícháme měkký sýr a nastrouhanou goudu a vzniklým krémem pokryjeme rajčata.

5

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept