Karbanátky z hrachové kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z hrachové kaše
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 14251 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
2 ks | Brambory vařené |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Hrách žlutý |
1 špetka | Majoránka |
400 ml | Olej rostlinný |
1 hrst | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2,1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 131,2mg |
Draslík | 241,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory vařené, Česnek, Cibule, Majoránka, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách žlutý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Karbanátky z hrachové kaše postup přípravy receptu:
1 | Hrách přebereme, promyjeme, v hrnci zalijeme asi 2 l vody (měla by sahat zhruba 1 cm nad hrách) a vaříme 45 minut. Osolíme, povaříme ještě čtvrt hodiny a rozmixujeme dohladka. |
2 | Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na pokrájené slanině a odstavíme z ohně. Přidáme do hrachové kaše, vmícháme žloutky, česnek utřený se solí a majoránkou, nastrouhané brambory a dle potřeby zahustíme strouhankou. |
3 | Ze směsi tvoříme karbanátky, obalíme v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi vody, ve strouhance a smažíme. |
Poznámka
Karbanátky podáváme se saláty.