Recept

Karbanátky z hrachové kaše

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 14251

Ingredience

50 g Anglická slanina
2 ks Brambory vařené
1 ks Cibule
500 g Hrách žlutý
1 špetka Majoránka
400 ml Olej rostlinný
1 hrst Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2,1 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 696 kcal
Kilojoule 2 912kJ
25% Sacharidy 90 g
29% Tuky 22 g
34% Sodík 676 mg
64% Bílkoviny 36 g

Karbanátky z hrachové kaše postup přípravy receptu:

1

Hrách přebereme, promyjeme, v hrnci zalijeme asi 2 l vody (měla by sahat zhruba 1 cm nad hrách) a vaříme 45 minut. Osolíme, povaříme ještě čtvrt hodiny a rozmixujeme dohladka.

2

Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na pokrájené slanině a odstavíme z ohně. Přidáme do hrachové kaše, vmícháme žloutky, česnek utřený se solí a majoránkou, nastrouhané brambory a dle potřeby zahustíme strouhankou.

3

Ze směsi tvoříme karbanátky, obalíme v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi vody, ve strouhance a smažíme.

Poznámka

Karbanátky podáváme se saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept