Celerové pyré s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerové pyré s uzeným masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 14254 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Brambory |
250 g | Celer bulvový |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
800 g | Uzené maso vařené |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 15,1mg |
Draslík | 429,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Muškátový oříšek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Celerové pyré s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Brambory a celer oloupeme, nakrájíme na kostky. Uvaříme odděleně v osolené vodě doměkka, potom prolisujeme. |
2 | Ohřejeme mléko a máslo a vmícháme do pyré. Podle chuti osolíme a okořeníme muškátem. |
3 | Uzené maso nakrájíme na plátky a ohřejeme. Upravíme na talíře s celerovým pyré a pokrm posypeme nasekanou petrželkou. |