Puding krupicový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Puding krupicový
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 14259 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Cukr vanilka |
0,8 l | Mléko polotučné |
90 g | Pšeničná krupice |
0,5 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 111,3mg |
Draslík | 9,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Puding krupicový postup přípravy receptu:
1 | Mléko vlijeme do kastrolu, osolíme, osladíme, přisypeme pudinkový prášek, krupici, žloutek a za stálého míchání metlou vaříme 6–8 minut. Směs nalijeme do vodou vypláchnutých misek a necháme vychladit. |
Poznámka
Pudink podáváme s pěnou z bílků a syrového ovoce anebo s rozmělněným syrovým ovocem.