Rajská polévka se smetanou

30 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
12 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata omyjeme a nařízneme do křížku. Ponoříme je na chvíli do vroucího vývaru, vyjmeme, zchladíme studenou vodou a oloupeme. Zrníčka odstraníme a dužinu nakrájíme na kostky. Část odložíme stranou.
  • 2
    Do vývaru vložíme nakrájená rajčata a zakysanou smetanu, necháme přejít varem a polévku rozmixujeme a znovu ohřejeme.
  • 3
    Přidáme nasekané bylinky (část lístků ponecháme na ozdobu)) a polévku výrazně opepříme. Při podávání každou porci ozdobíme celými lístky bylinek a kousky rajčat.
  • 4
    Podáváme s bílým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 20. 12. 2015
Rajská polévka se smetanou
Moc dobré. Zakysaná smetana polévku zjemnila a zasytila. Dala jsem si s chutí vrchovatý talíř a druhý chod jsem s těží dojídala 😉. Určitě palec nahoru.