Recept

Cibulové závitky s masem

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 14294
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Brambory vařené
2 ks Cibule
300 g Hovězí maso mleté
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 ks Šalotka
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
3 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 392kJ
6% Sacharidy 20 g
25% Tuky 19 g
19% Sodík 383 mg
37% Bílkoviny 21 g

Cibulové závitky s masem postup přípravy receptu:

1

Oloupané cibule necháme ve vařící vodě asi 40 minut zvolna táhnout. Vyjmeme je a necháme vychladnout.

2

Oloupanou šalotku nadrobno nakrájíme a osmahneme na lžíci másla. Uvařenou bramboru oloupeme a rozmačkáme. Šalotku smícháme s bramborou, nasekanou petrželkou, strouhankou, mletým masem, smetanou a vejcem. Směs osolíme, opepříme a ochutíme worcesterem.

3

Obě vařené cibule nařízneme, jednotlivé vrstvy opatrně uvolníme a naplníme připravenou masovou směsí. Vložíme je do zapékací mísy řeznou plochou dolů, posypeme strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept