Recept

Kuřecí salát s houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1431

Ingredience

3 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr krupice
15 g Houby sušené
1 kávová lžička Hořčice
250 g Kuře
250 g Lišky čerstvé
1 polévková lžíce Ocet vinný
125 ml Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý celý
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 511 kcal
Kilojoule 2 137kJ
2% Sacharidy 7 g
63% Tuky 47 g
6% Sodík 110 mg
29% Bílkoviny 16 g

Kuřecí salát s houbami postup přípravy receptu:

1

Sušené hříbky necháme namáčet ve vlažné vodě cca 5minut aby změkly.

2

Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso orestujeme dozlatova cca 3minuty. Poté ochutíme pepřem a solí, promícháme a vyjmeme z pánve. Necháme vychladnout.

3

Do pánve do výpeku vložíme namočené hříbky i s vodou, přidáme čerstvé lišky a na mírném ohni vaříme asi 5minut. Necháme vychladnout.

4

Do salátové mísy nasypeme cibulku, houby a kuřecí maso a opatrně promícháme. Majonézu připravíme našleháním žloutku, hořčice, cukru, soli, pepře a vinného octa nebo citronové šťávy do hladké hmoty. Během šlehání přidáváme po kapkách olej, dokud nám majonéza nezhoustne. Na závěr opatrně přimícháme nadrobno nakrájenou bazalku a zakysanou smetanu.

5

Majonézu nalijeme na salát a jemně promícháme. Před podáváním necháme salát přikrytý asi hodinu v lednici.

Poznámka

TIP:podáváme s čerstvým křupavým chlebem. Lišky můžeme nahradit houbami šítake nebo hlívou ústřičnou. Místo bazalky můžeme použít čerstvou petržel

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz