Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 14315

Ingredience

3 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
4 kávová lžička Kari koření
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 l Vývar z hovězích kostí
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
1000 g Čekanka
2 polévková lžíce Řeřicha
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 257kJ
7% Sacharidy 25 g
23% Tuky 17 g
59% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Polévka z čekanky postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájenou na kostičky opečeme v hrnci, přidáme máslo a oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Necháme ji zesklovatět a vmícháme karí koření.

2

Očištěnou čekanku podélně rozpůlíme a odstraníme košťály. Puky omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli. Pokapeme citronovou šťávou a podusíme asi 5 minut. Poprášíme moukou, osmahneme, přilijeme vývar a zvolna povaříme dalších 5 minut.

3

Polévku osolíme, opepříme, osladíme a vmícháme zakysanou smetanu. Přidáme šunku nakrájenou na nudličky a krátce prohřejeme.

4

Hotovou polévku rozdělíme na talíře a posypeme nakrájenou řeřichou.

5

Podáváme s čerstvou bagetou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept